Patarimai, kaip įsidarbinti užsienyje

Šiandien darbas svetur jau nieko nebestebina, nes tai tapo daugelio žmonių kasdienybės dalimi. Vieni į užsienį dirbti išvyksta vedimi asmeninių išbandymų poreikių, tuo pačiu norėdami susipažinti su kita kultūra ir aplinka, kiti sužavėti palankiomis atlygio sąlygomis ir kt. Galimybių kur įsidarbinti kitoje šalyje, gali būti išties gana daug, tad į ką atkreipti dėmesį, kad šis procesas būtų patikimas ir sklandus?

Pasikliaukite patikimos įdarbinimo įmonės paslaugomis

Patiems surasti saugią darbo vietą svečioje šalyje dažnu atveju gali būti pernelyg sunki užduotis, nepaisant to, ketinate dirbti statybininku ar suvirintoju užsienyje. Paieškoms reikia žinių, ryžto ir daug kantrybės. Bet koks sprendimas tokiu būdu gali kelti abejonių ir riziką. Kad išvengtumėte nemalonių procesų, verta kreiptis į įdarbinimo agentūras, kurios užsiima darbo pasiūlymais ir paieškomis. Peržvelkite skirtingas įmones, įvertinkite jų patirtį, būtinai atkreipkite dėmesį į kitų žmonių paliktus atsiliepimus. Taip pasirinkti patikimą tarpininkaujančią įmonę bus paprasčiau. Jeigu viena ar kita įmonė kelia bent menkiausių abejonių, geriausia jų vengti. 

Svarbiausia, būkite kritiški ir atsargūs

Jokia paslaptis, kad tiek įdarbinimo agentūrų, tiek pačių darbą siūlančių įmonių užsienyje gali būti įvairių, ir ne visos jos bus sąžiningos. Todėl tam, kad netektų nusivilti ir likti apgautiems, rinkitės atsargiai ir skirkite tam pakankamai laiko, kitaip tariant, venkite spontaniškumo. Ką daryti?

1. Pirmiausia, jeigu pasirinkote tarpininkaujančią agentūrą, įvertinkite, ar ji dirba legaliai. Tą patį reikėtų padaryti ir su pačia darboviete. Daugumą informacijos galima lengvai rasti internete. 

2. Kokias darbo sąlygas jums siūlo? Atidžiai pasidomėkite visa reikiama informacija: darbo pobūdžiu, jo valandomis, atsakomybėmis, įsipareigojimais, atlyginimu. Taip pat skirkite laiko darbo sutarties peržiūrai, o parašą padėkite tik tada, kai neturite abejonių ir jus tenkina visos sąlygos. 

3. Svarbi ir papildoma informacija. Neužtenka tik žinoti, kada ir į kurią vietą vyksite dirbti. Reikėtų pasidomėti ir būtent pačia šalimi, jos įstatymais, pasidomėkite, kokias sąlygas šalyje turi atvykstantys užsieniečiai, taip pat sveikatos paslaugomis, papildomais dokumentais ir kt. Niekuomet negalima žinoti, kas ir kada gali nutikti, todėl svarbu pasiruošti kelionei ir darbui protingai.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top