10 priežasčių, kodėl verta emigruoti į Vokietiją

Pasaulis yra labai platus bei margas, tad nieko keisto kad vis daugiau žmonių renkasi kitas pasaulio šalis gyvenimui ne dėl pinigų, didesnio uždarbio ar karjeros galimybių, tačiau vien dėl to, kad paprasčiausiai turi tokią galimybę.


Vokietija – viena patraukliausių šalių. Kodėl? Nurodysime 10 priežasčių, kurios dažniausiai paskatina tautiečius aplankyti šią gražią, kepta duona kvepiančią šalį.


1.      Taip, pirmiausia, žinoma, vilioja labai patrauklios algos. Darbas Vokietijoje poroms dažnai tampa galimybe uždirbti pradinį įnašą ir pradėti gyvenimą Lietuvoje. Džiugina patrauklūs atlyginimai.
2.      Kalbant apie darbą taip pat verta paminėti ir darbo teisę, kuri labai palanki darbuotojams. Ypač tiems, kurie dirba fizinį darbą, be kvalifikacijos, o tai dažniausiai emigrantų pasirenkama sritis.
3.      Nors apie vokiečius kalbama labai daug ir iš labai skirtingų pozicijų, tačiau išties tai yra labai draugiški žmonės, kurie laukia visų norinčių išbandyti gyvenimą jų šalyje. Jeigu Jūs su jais bendrausite maloniai – jie taip pat su Jumis irgi bus malonūs.
4.      Reikia nepamiršti ir gražios gamtos. Dažniausiai žavi kalnai, tačiau įspūdingai atrodo ir miškai. Net jeigu atvykote ir tik dėl uždarbio – siūlome leisti sau pakeliauti. Tai puiki galimybė suprasti šios šalies grožį.
5.      Vertinamos ir socialinės garantijos, kurios teikiamos tiems, kurie dirba legaliai. Taigi, tai yra būtina. Siekiant dirbti legaliai turėtumėte pasinaudoti agentūrų pasiūlymais.
6.      Jeigu niekada neteko matyti tikrai didelio miesto – tokiu atveju Vokietija yra puiki kryptis. Čia, kaip ir kituose dideliuose miestuose – galimybės yra neribotos, tik reikia jomis pasinaudoti.
7.      Vertinamas ir gana pigiai kainuojantis mokslas, stipendijos ir panašiai. Jeigu tik turite noro – būtinai kelkite savo kvalifikaciją.
8.      Kai kuriems labai svarbu ir tai, kad Lietuva yra labai arti Vokietijoje. Tokiu atveju galima gyventi ten, tačiau dažnai lankyti ir savo giminaičius bei draugus, kurie liko Lietuvoje.
9.      Daugelis lietuvių juokauja, kad maistas čia toks pat skanus kaip ir Lietuvoje. Tokiu atveju tikrai ras ką pavalgyti kiekvienas.
10.  Galiausiai, kultūrinio šoko taip pat nebus, kadangi skirtumų nuo mūsų šalies – mažai. Visgi – yra, tad būtinai skirkite dėmesio šalies pažinimui.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top