Efektyvus komandinis darbas

Komandinis darbas – itin dažnas reiškinys. Tačiau nesunku pastebėti, kad labai dažnai ieškoma atsakymo į klausimą, kaip užtikrinti efektyvų komandinį darbą. Na, o tai padaryti tikrai nėra lengva, tačiau, jei pasinaudosite šiais patarimais, galite tikėtis ypač puikių rezultatų.

Verta išbandyti Kanban metodą

Vienas patarimų, kurio verta paisyti, norint užtikrinti efektyvų komandinį darbą, yra Kanban metodas. Šis metodas turi tikrai ne vieną privalumą, tad, jei tik jį pritaikysite, galite tikėtis puikių rezultatų. Vienas svarbiausių šio metodo principų yra susikoncentravimas ties viena užduotimi, tiksliau sakant, tik atlikus numatytą užduotį, galima pereiti prie kitos.

Prisiminkite svarbiausią taisyklę bei komandinio darbo esmę

Siekiant užtikrinti efektyvų komandinį darbą, labai svarbu prisiminti ir pagrindinę taisyklę bei komandinio darbo esmę. Svarbiausia taisyklė sako, kad komandinio darbo esmė yra žmonių grupė, kurioje kiekvienas atlieka tai, ką sugeba geriausiai. Taigi, būtent tai ir turėtumėte prisiminti: kai skirstote darbus, atminkite, kad kiekvienam komandos nariui turi būti paskirta užduotis tik po to, kai įvertinamos stipriausios jo savybės.

Konkurencija neatneša gerų rezultatų

Taip pat svarbu priminti, kad nors komandą sudaro tam tikras skaičius žmonių, konkuruoti tikrai nevertėtų, kadangi tai dažniausiai neatneša gerų rezultatų. Vietoje to, geriau rinktis tikslingą komunikaciją.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad, jei jūs esate atsakingas ne už vadovavimą komandai, o už komandos formavimą, tokiu atveju turėtumėte į ją kviesti tokius žmonės, kurie gebėtų atlikti skirtingų vaidmenis (organizatoriaus, idėjų generatoriaus ir t.t.). Įrodyta, kad tokios komandos, kuriose žmonės užima skirtingus vaidmenis yra kur kas kūrybiškesnės bei greičiau randa sprendimus.

Na, o dar daugiau pastebėjimų ir įžvalgų apie komandinį darbą ir ne tik, rasite, jei užsuksite į http://www.stop-acta.lt/kategorija/verslas/.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top