Kokią nuotrauką dėti į CV?

Ne paslaptis, kad gyvenimo aprašymas arba tiesiog CV yra ypač svarbus įrankis, kurį pasitelkiame, kai ieškome darbo. Belieka tik pridurti, kad būtent CV susideda iš įvairių informacinių elementų. Na, o vienas elementų, kuris taip pat yra reikalingas CV, tai – nuotrauka. Ir tikrai klysta tie, kurie galvoja, kad CV tiks bet kokia nuotrauka. Pasirodo, ieškant nuotraukos CV, reikėtų paisyti tam tikrų taisyklių.

  1. Nuotrauka, kurią patalpinsite į CV neturėtų būti daryta anksčiau nei prieš pusmetį. Jei patalpinsite nuotrauką, kuri buvo daryta prieš 2 – ejus metus ar dar anksčiau, tikėtina, kad joje jūsų atvaizdas bus kitoks, jei šiuo metu atrodote.
  2. Šypsena – – gražiausia puošmena. Tačiau nereikėtų manyti, kad nuotrauka, kurioje jūsų itin plačiai šypsotės bei atrodote itin atsipalaidavę, yra pats geriausias pasirinkimas jūsų gyvenimo aprašymui: verčiau pasirinkite tokią nuotrauką, kurioje vos pastebimai šypsotės.
  3. Netiks ir nuotrauka, kurioje jūs dėvite sportinę aprangą ar esate pernelyg apsinuoginę – geriausia pasirinkti tokią foto, kurioje jūs dėvite tvarkingus klasikinio stiliaus drabužius, o kūnas – neapnuogintas. Taip pat reikėtų vengti ir tokių nuotraukų, kurioje jūs dėvite žieminius drabužius ar galvos apdangalus.
  4. Nuotraukos iš švenčių ar kelinių yra puikios, kadangi jos tiesiog alsuoja gera nuotaika, nerūpestingumu bei atsipalaidavimu. Tačiau gyvenimo aprašymui nuotrauka iš jūsų gimtadienio šventės ar kelionės į Egiptą, tikrai nėra pats geriausias pasirinkimas – verčiau pasirinkimas tokią foto, kurioje jūs – dalykinėje aplinkoje.
  5. Ne paslaptis, kad makiažas yra svarbus moteriško įvaizdžio elementas. Kaip žinia, makiažas gali būti ypač įvairus – dieninis, šventinis, vakarinis ir t.t. Tačiau, jei ieškote nuotraukos gyvenimo aprašymui, tokiu atveju verta pastebėti, kad geriausiai tiks nuotrauka, kurioje jūs pasidabinusi dieniniu makiažu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top